Middelste muisknop op een MacBook Pro

Op een MacBook Pro zit een multitouch trackpad. De linker en rechtermuisknop werken en deze functionaliteit zit ook direct in Mac OS X ingebouwd. Helaas ben ik als Windows en Linux gebruiker nogal gewend om te kunnen middel-klikken op een link in bijvoorbeeld Firefox om de link in een nieuwe tab te openen. Dit kan zo te merken niet met de standaardfuncties in Mac OS X. Het eerste programma dat ik probeerde was BetterTouchTool. Ik kreeg het echter niet voor elkaar om hier een gesture aan te maken voor middelklikken. Na dit een paar dagen geprobeerd te hebben ben ik opnieuw gaan googlen. Ik kwam nu het programma MiddleClick tegen welke precies dit doet. Als je met 3 vingers op het touchpad tapped dan krijgt het OS een middelklik door. Stukken eenvoudiger dan een Command-klik welke ik hiervoor gebruikte op dit systeem.